Jeugd

Nog nooit geschaakt?

meisje schaak

Schaken is al lang niet meer die saaie denksport die alleen maar door oude opa’s wordt gespeeld. Dat bewijst Magnus Carlsen. Op zijn 13e was hij de jongste schaakgrootmeester in de geschiedenis.

En hij is zo populair dat hij van jeansmerk G-Star Raw een sponsorcontract heeft gekregen. Schaken is een universeel spel, dat je met iedereen over de hele wereld kan spelen, met vrienden, op vakantie maar ook online of op een club. Schaken verbetert je concentratievermogen en je leert geordend denken. !

Maar schaken is bovenal gewoon een leuk spel. Soms win je, soms verlies je. Maar het is altijd spannend, soms tot de laatste zet

Informatie

1.

Ook leren schaken?
Wil jij komend seizoen schaakles krijgen bij onze club? Mail je naam en telefoonnummer naar: info@warmenhuizen76.nl. Of bel Trudi Boekel, voorzitter via 06-2233 4711.

2.

Waar schaken we?
Dorpshuis Warmenhuizen Dorpsstraat 126, Warmenhuizen 0226 - 39 17 05 r, ac.

3.

Wanneer schaken we?
Op vrijdag van 19:15 tot 19:45

4.

Meer informatie?
Klik hier voor de flyer jeugd

Leren schaken

jongen schaak

Start nieuw schaakseizoen
Ieder jaar in september gaat het nieuwe schaakseizoen van start. Of je nu heel goed kunt schaken of nog schaken moet leren, ook dit jaar is er weer voor iedereen (jongens en meisjes) de mogelijkheid om te (leren) schaken. De landelijke coronaregels zijn ook bij onze schaakvereniging van toepassing totdat de coronamaatregelen van het kabinet anders aangeven.

 23 april 2018: 10 leerlingen van de Barbaraschool zijn allemaal geslaagd voor de 1e stap en hebben hun diploma gekregen.

Vrijdag 6 april 2018

Nadat Cees Bleeker het examen schaken stap 2 van afgelopen vrijdag heeft nagekeken heeft Guus het helaas niet gehaald, hij heeft maar 5 goede oplossingen kunnen maken, dus Guus als je het diploma wil halen dan krijg je het nieuwe schooljaar een herkansing voor stap 2.

Degene die het wel gehaald hebben zijn:
Logan, Stef en Roy met 20 goede oplossingen
Anastacia met 21 goede oplossingen
en Sijmen met 22 goede oplossingen.

De uitslag van het schoolschaaktoernooi van vrijdag 9 februari.
De Barbara is de beste school geworden en De Hoge Ven had het beste 1e team. Het 1e team van de Barbara werd 2e van de beste 1e teams. Dus de Barbara 1 en de Hoge Ven 1 mogen naar het Noordhollands Kampioenschap. Beide teams zijn opgeleid door de leraren van onze eigen schaakvereniging. HULDE!!

Voor de gedetailleerde uitslagen: klik op de tabel hieronder

 Tabel.html

1 december 2017:

Zwarte Piet op bezoek tijdens het vrije schaak voor de jeugd.  Elke vrijdagavond van kwart over 7 tot 8 uur. Iedereen is welkom om vrijblijvend mee te schaken.

Maandag 25 september 2017 start lessen 3e stap in het Reformhuis Tuitjenhorn van 14.45 tot 15.45 Uur.

Vrijdag 29 september 2017 start lessen 2e stap in De Hoge Ven te Warmenhuizen van 13.00 tot 14.00 Uur.

Vrijdag 6 oktober 2017 start lessen 1e stap in De Hoge Ven te Warmenhuizen van 13.00 tot 14.00 Uur

Maandag 9 oktober 2017 start lessen 1e stap in het Reformhuis Tuitjenhorn van 16.00 tot 17.00 Uur.

 

In 2017 zullen we zoals gebruikelijk weer lessen geven aan kinderen die graag willen (leren) schaken. Onze schaakleraren zullen scholen bezoeken om kinderen te enthousiasmeren. 

SchoolSchaken met Chessity

Onze schaakleraren zijn op zaterdag 17 juni 2017 naar Meppel geweest. Daar was een landelijke voorlichtingsdag over (school)schaken met Chessity.

Hier werd uitleg gegeven over chessity en waarom deze belangrijk kan zijn voor scholen.

De huidige conventionele manier van schaakles geven wordt door veel kinderen niet als spel beleefd. En deze kinderen zijn er dan niet blij mee. Men vindt het schools, moeten presteren en alleen weggelegd voor kinderen met een hoge IQ.

Nu heeft Chessity organisatie een WEBsite gestuurd programma gemaakt waarbij de kinderen het schaken als spel beleeft. Dit programma hanteert een digitale lesmethode die gebruik maakt van spannende games. Met deze games worden de kinderen geprikkeld om schaaklessen in dit programma te volgen/ door te nemen. Dit programma heeft ook twee spannende leerroutes met die spannende games die de kinderen kunnen volgen.

 

1.             Belangrijke info over schaken en Chessity

Chessity bevat ook lessen-niveaus Men kan ook diploma’s halen nadat men eerst proefexamens met goed gevolg heeft gemaakt.

Kinderen kunnen nu meteen na de uitleg gericht gaan oefenen.

Alle kinderen hebben er baat bij om te leren schaken, zelfs al is dat maar op een laag niveau.

Fouten maken moet, dat zijn ook de uitgangspunten van Chessity.

Ervaring van een Chessity-schaakleraar. Men staat niet meer voor de klas, maar men zit nu achter in de klas”.

In basisonderwijs wordt het lesmateriaal steeds meer gedigitaliseerd.

De schaakleraar mag minder goed kunnen schaken dan leerlingen . Met deze schaakmethode kan hij de leerlingen helpen, dat ze beter kunnen dan dat hij zelf kan.

2.             Gratis workshop aangeboden.

Chessity organisatie heeft een WEBsite gestuurd programma dat een digitale lesmethode hanteert voor adaptief schaakonderwijs.

Chessity biedt scholen een gratis schaakworkshop aan, die wordt verzorgd in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

Deze schaakworkshop is geschikt voor groep 3 tot en met 8.

Voor de workshop werken de kinderen op een computer of tablet. Afhankelijk van het aantal beschikbare computers of tablets kunnen tot 50 kinderen deelnemen. Groepsoverstijgend werken is daarbij geen probleem.

Tijdens deze workshop krijgt de school ook advies over hoe er structureel schaken kan worden aangeboden op school. Onze schaakvereniging kan ook daarbij helpen.

3.             Contact en meer informatie

Zie de flyer van chessity Schoolschaken (klik op de link boven)

Om nog meer te weten neem contact op met contact@chessity.com of ga naar

www.chessity.com/nl/school

 

**************************************

31 maart 2017:
Wim Voet leerde 8 schakertjes van Torenven de basisbeginselen van het schaken. Dit resulteerde in 8 diploma's 1e stap. Gefeliciteerd allemaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie hier onder een foto impressie van het jaarlijkse schoolschaaktoernooi. Het toernooi werd gehouden in 't Centrum te Stroet op 27 januari 2017. Schaakclub Warmenhuizen'76 is de organisator, maar schaakclub Magnus uit Schagen is sinds enkele jaren ook erbij betrokken.
Winnaar bij de scholen algemeen werd de Sint Barbara uit Tuitjenhorn waar vooral het 2e team uitblonk met de maximale score. Het beste team in de 1e klas werd De Regenboog uit Stroet.