Jeugd

Ook (leren) schaken?

Start nieuw schaakseizoen
Ieder jaar in september gaat het nieuwe schaakseizoen van start. Of je nu heel goed kunt schaken of nog schaken moet leren, ook dit jaar is er weer voor iedereen (jongens en meisjes) de mogelijkheid om te (leren) schaken, op onze club of misschien wel bij jou op school.

Schaken is al lang niet meer die saaie denksport die alleen maar door oude opa’s wordt gespeeld. Dat bewijst Magnus Carlsen. Op zijn 13e was hij de jongste schaakgrootmeester in de geschiedenis.

En hij is zo populair dat hij van jeansmerk G-Star Raw een sponsorcontract heeft gekregen. Schaken is een universeel spel, dat je met iedereen over de hele wereld kan spelen, met vrienden, op vakantie maar ook online of op een club. Schaken verbetert je concentratievermogen en je leert geordend denken.

Maar schaken is bovenal gewoon een leuk spel. Soms win je, soms verlies je. Maar het is altijd spannend, soms tot de laatste zet.

Informatie

Ook leren schaken?
Wil jij komend seizoen schaakles krijgen bij onze club? Of bij jou op school? Mail je naam en telefoonnummer naar: info@warmenhuizen76.nl. Of bel Trudi Boekel, voorzitter via 06-2233 4711.

Waar schaken we?
Dorpshuis Warmenhuizen Dorpsstraat 126, Warmenhuizen

Wanneer schaken we?
Op vrijdag van 19:15 tot 19:45