Schoolschaken

Ieder jaar organiseert Schaakvereniging Warmenhuizen ’76 in samenwerking met Schaakclub Magnus het schoolschaaktoernooi. Voor basisscholen in de gemeente Schagen.

De teams
Iedere school kan met maximaal twee teams meedoen. In totaal kunnen 20 teams meedoen. Elk team bestaat uit vier spelers (jongens en meisjes). Zet de sterkste spelers in team 1. Deze beste drie (1e) teams kunnen namelijk strijden voor het Noord-Hollands Kampioenschap.

De teams spelen wedstrijden van maximaal 10 minuten. De deelnemende leerlingen worden verwacht in de eigen schoolkleuren. 

Schaakvereniging Warmenhuizen’76 Jeugd

Aanmelden schaakteams via info@warmenhuizen76.nl
Leerlingen kunnen zich opgeven bij hun leerkracht. De scholen kunnen de teams tot 1 februari 2024 aanmelden via info@warmenhuizen76.nl o.v.v. schoolschaaktoernooi 2024.

Mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning Ooms
Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Ooms Accountants- en Belastingadviesbureau. Ooms zorgt voor gratis deelname, een verrassing en een aandenken voor alle deelnemende leerlingen.

Meer informatie
Trudi Boekel (Schaakvereniging Warmenhuizen ‘76) info@warmenhuizen76.nl, tel. 06-22334711.

Verslag Schoolschaaktoernooi Regio Schagen 2023
Op vrijdag 10 februari 2023 organiseerde Schaakvereniging Warmenhuizen ’76 in samenwerking met Schaakclub Magnus voor de 30e maal het schoolschaaktoernooi voor basisscholen in de regio Schagen. In het Dorpshuis van Warmenhuizen streden 13 teams van vier spelers in twee poules een felle strijd op de 64 velden. Na zeven ronden schaken van 10 minuten werd de Julianaschool de winnaar voor de St. Barbaraschool en de Aloysiusschool. Zij mogen de regio vertegenwoordigen bij het NH-kampioenschap voor basisscholen op 25 maart in Hoorn. De prijzen werden uitgereikt door Ron Janssen, oud organisator van dit toernooi. Dit toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Ooms Belasting- en Adviesbureau, en natuurlijk de leden van de beide schaakclubs. Allen hartelijk dank daarvoor.