Schoolschaken

Ieder jaar organiseert Schaakvereniging Warmenhuizen ’76 het schoolschaaktoernooi. Voor basisscholen in de gemeente Schagen.

De teams
Iedere school kan met maximaal twee teams meedoen. In totaal kunnen 20 teams meedoen. Elk team bestaat uit vier spelers (jongens en meisjes). Zet de sterkste spelers in team 1. Deze beste drie (1e) teams kunnen namelijk strijden voor het Noord-Hollands Kampioenschap.
De teams spelen wedstrijden van maximaal 10 minuten. De deelnemende leerlingen worden verwacht in de eigen schoolkleuren.

Zeer geslaagd schoolschaakkampioenschap 2024
Op vrijdag 9 februari 2024 werd in het Dorpshuis van Warmenhuizen het jaarlijkse schaaktoernooi voor basisscholen uit de gemeente Schagen gehouden. Maar liefst achttien teams streden om de titel ‘beste schaakschool van Schagen’. Uiteindelijk kwam basisschool de Wielewaal uit Schagen als winnaar uit de bus. De Julianaschool werd tweede en de Aloysiusschool won de derde prijs.

Het toernooi werd voor de 31e keer georganiseerd door Schaakvereniging Warmenhuizen’76 en mede mogelijk gemaakt door Ooms Accountants en Belastingadviesbureau uit Alkmaar. Met 80 deelnemende kinderen en veel ouders, begeleiders, broertjes en zusjes was het een dynamisch evenement. Tien scholen uit de gemeente Schagen deden mee: uit Stroet, Waarland, Warmenhuizen en Tuitjenhorn, vier scholen uit Schagen en twee uit ’t Zand. De scholen strijden in teams van vier leerlingen. Het toernooi werd vakkundig geleid door wedstrijdleider Paul Ooms die met veel enthousiasme alles in goede banen leidde. Met steun van veel vrijwilligers was het een zeer geslaagd toernooi, waar de kinderen veel plezier aan beleefden.

Noord-Hollands Kampioenschap
Het schoolschaaktoernooi geldt als voorronde voor de finale van de Noord-Hollandse schaakkampioenschappen voor basisscholen. De drie winnende scholen uit Schagen, de Wielewaal, Julianaschool en Aloysiusschool, kunnen meedoen aan het kampioenschap op zaterdag 13 april 2024 in Hoorn. Daar spelen maximaal 40 teams mee voor de titel en plaatsing voor het Nederlands kampioenschap op 8 juni 2024. Kijk voor meer informatie op: https://www.nhsb.nl/schoolschaken.

Alle vrijwilligers: hartelijk dank voor jullie inzet!

Uitslagen


Foto’s schoolschaaktoernooi 2024

Mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning Ooms
Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Ooms Accountants- en Belastingadviesbureau. Ooms zorgt voor gratis deelname, een verrassing en een aandenken voor alle deelnemende leerlingen.

Meer informatie
Trudi Boekel (Schaakvereniging Warmenhuizen ‘76) info@warmenhuizen76.nl, tel. 06-22 33 47 11.

Klik hier om de flyer te downloaden. 

Aanmelden schaakteams via info@warmenhuizen76.nl
Leerlingen kunnen zich opgeven bij hun leerkracht. De scholen kunnen de teams tot 1 februari 2025 aanmelden via info@warmenhuizen76.nl o.v.v. schoolschaaktoernooi 2025.