Over ons

Schaken is allang geen duffe oude mannensport meer: tegenwoordig zijn onze jeugdige topschakers ook topsporters, men leeft gezond om tot betere prestaties te komen. 

Toch is schaken niet direct een sport die de jeugd aanspreekt. Daarom promoten we actief het schaken. Dat doen we onder andere op scholen. We informeren kinderen en leerkrachten over het opvoedend effect van het leren schaken: je leert concentreren, vooruitdenken en sociale vaardigheden. De geïnteresseerden leiden we op middels de Stappenmethode. Doel is om voor jonge aanwas van de vereniging zorg te dragen om zo nog vele jaren een gezonde schaakclub te zijn, die kan bogen op een gezond ledenaantal.

We hebben nu 20 actieve seniorenleden en een flink aantal jeugdleden die door de eigen senioren worden getraind. Wij zijn als bestuur altijd actief op zoek naar nieuwe leden.


Kosten per seizoen (september t/m mei)

  • Jeugdleden (tot 18 jaar): lidmaatschap is gratis (KNSB en NHSB)
  • Volwassenen € 95,-  (inclusief lidmaatschap  KNSB en NHSB)
  • Dubbellidmaatschap (bondsafdracht betaalt u via een andere club): € 52,50
  • Schaakles/lesmateriaal jeugdleden (ook op school): € 10,-

Een lidmaatschap KNSB loopt van 1 september t/m 31 augustus van het volgende jaar. Lidmaatschap afmelden bij de KNSB moet voor 1 oktober, anders wordt deze stilzwijgend verlengd met een jaar.

Volwassenenfonds, voor mensen met weinig geld
Ben je ouder dan 65 jaar en heb je problemen met het betalen van de contributie, dan bestaat de mogelijkheid dat het Volwassenenfonds je behulpzaam kan zijn. Kijk voor alle informatie op Volwassenenfonds.nl of neem contact op met onze penningmeester Maria de Wit.


Sponsorkliks

Eenvoudig onze schaakvereniging sponsoren? Koop online via onze site en een percentage van gemiddeld 5% van het aankoopbedrag komt ten goede aan onze club en het kost je zelf geen cent extra. Klik hier en je ziet alle online winkels!


Club is Koning sparen Vomar

Jij kunt onze clubkas eenvoudig en kosteloos spekken. Dat doe je door je Klant-is-Koning kaart van Vomar aan onze club te koppelen en bij het boodschappen doen je kaart te scannen bij de kassa. Klik hier voor meer info. Onze clubcode is SWTU2021.


Handige links


Folder

Folder Schaakvereniging Warmenhuizen


Bestuur

Voorzitter
Trudi Boekel (info@warmenhuizen76.nl)

Secretaris
Mariëtte Verdaasdonk (secretaris@warmenhuizen76.nl)

Penningmeester
Maria de Wit (penningmeester@warmenhuizen76.nl)


Organisatie

Wedstrijdleider intern 
Arnoud Jans  (vervangers: Wim Voet en  Klaas Jan Koedijk)

Wedstrijdleiders extern
Arnoud Jans  (zestal combinatie met de Strandloper uit Petten)
Maria de Wit (viertal A)
Trudi Boekel (viertal B)

Jeugdleider  
Wim Voet 

Schaakleraren
Cor Balk
Etiënne Bruère
Klaas Jan Koedijk
Stef Kunst
Siem van der Vliet
Wim Voet