Dorpenstrijd

Viertallentoernooi voor iedereen

Jaarlijks organiseren we de zogenaamde Dorpenstrijd, een toernooi voor viertallen. De samenstelling kan heel divers zijn: buren, ouders, kinderen, vrienden, klasgenoten, collega’s, familie etc.

Doel is om (thuis)schakers uit Warmenhuizen en omliggende dorpen kennis te laten maken met schaken bij onze vereniging. De partijen duren 10 minuten per persoon per partij.

De Dorpenstrijd 2025 is op vrijdagavond 10 januari 2025

Datum en tijd
Vrijdagavond 10 januari 2025, inloop en aanmelden vanaf 19.30, start wedstrijden 20.00 uur.

Locatie
Dorpshuis Warmenhuizen, Dorpsstraat 126.

De teams
Teams bestaan uit vier spelers. De samenstelling kan heel divers zijn: buren, ouders, kinderen, vrienden, klasgenoten, collega’s, familie etc. Verzin een leuke teamnaam en meld je team vast aan!

Speeltijd
We spelen schaakpartijen van 10 minuten per persoon per partij.

Aanmelden schaakteams
Er is plaats voor maximaal 12 teams. Vooraf aanmelden is dringend gewenst. Aanmelden aan de zaal kan tot 19.45 uur, met het risico dat de deelnemerslimiet bereikt is. Aanmelden kan via info@warmenhuizen76.nl onder vermelding van Dorpenstrijd 2025 en de naam van je team.
Deelname is gratis! Met dank aan diverse sponsoren.

Verslag van de Dorpenstrijd 2024
Op vrijdag 12 januari 2024 vond voor de 13e keer het schaaktoernooi Dorpenstrijd plaats.
Met een mix van opwinding, strategie en vriendschap was ook dit jaar het schaaktoernooi een groot succes. De deelnemende teams hebben niet alleen gestreden op het schaakbord, maar ook bijgedragen aan een gezellige en gemoedelijke sfeer. Maar liefst 11 viertallen streden om de overwinning. Het toernooi was opvallend door de diverse samenstelling van de teams, variërend van jeugdige enthousiastelingen tot ervaren senioren. Met damesteams, familieteams, vader-zoon teams etc.

Vakkundige wedstrijdleiding
Het toernooi werd vakkundig geleid door de wedstrijdleiders Paul en Gerard Zoon die met enthousiasme alles in goede banen leidden.

Positieve sfeer
De sfeer was gezellig met hier en daar een tikje spanning. De deelnemers kwamen niet alleen voor de gezelligheid maar natuurlijk ook om te winnen.
De deelnemende teams leverden zeer boeiende en ook heel spannende schaakpartijen. Het jeugdteam ‘De jonge bananen’ toonde hun schaaktalent, terwijl het jong volwassenenteam (De lekkere Chickies) hun scherpe tactieken liet zien. De vader-zoon duo’s van team Rogozyanskiy/Spruyt wonnen vorig jaar nog de tweede prijs maar ondanks stevige schaakpartijen vielen ze dit jaar helaas buiten de prijzen. De competitie was dan ook niet mals.
Het damesteam ‘De schaakstukken’, het team “De krasse knokkers’, team Warmenhuizen en de combinatieteams ‘Oostwal’ en ‘The White Knights’ waren geduchte tegenstanders. Elk team gaf alles wat ze hadden om hun tegenstanders te verslaan.

Winnaars
Uiteindelijk kwam team “Team Ed”, net als vorig jaar, als glorieuze winnaar uit de strijd. ‘Het team ‘Het paard is altijd gevaarlijk’ won dit jaar de tweede prijs. Vorig jaar eindigde ze nog op de derde plaats. Volgend jaar op nummer 1? Op de derde plaats is ‘team Petten’ geëindigd, een mooie beloning voor hun inzet gedurende het gehele toernooi.

Uitslagen Dorpenstrijd 2024

Foto’s Dorpenstrijd 2024