Snelschaaktoernooi

Peter Wardenaar Snelschaaktoernooi 24 november 2023

Op vrijdagavond 24 november 2023 organiseerde Schaakvereniging Warmenhuizen ’76 de 44e editie van het Peter Wardenaar Snelschaaktoernooi. Het is een open, laagdrempelig toernooi, gehouden in het Dorpshuis Warmenhuizen. Voor zowel volwassenen als jeugd (alle niveaus). Niet alleen bestemd voor ervaren clubschakers, maar ook voor enthousiaste thuisschakers.

De officiële opening van het snelschaaktoernooi startte met een gongslag om 20.00 uur.

Uitslag snelschaaktoernooi 24-11-2023

Negentwintig deelnemers deden dit jaar mee aan ons toernooi. De jongste 14 en de oudste in de 90, in het Dorpshuis van Warmenhuizen. Voor sommigen was dit het eerste schaaktoernooi ooit, anderen waren  doorgewinterde toernooischakers. De ratings varieerden van 2097 tot geen. De deelnemers kwamen uit de omgeving, maar ook uit Amsterdam en Alphen aan de Rijn.
Er werden 8 rondes Zwitsers gespeeld van 5 minuten per speler en geleidelijk aan werden de eerste tafels bezet door de beste schakers.

Bij de spelers met een rating boven 1500 won Thomas Broek, speler bij Aris de Heer in Middenbeemster, schaakclub Castricum en de Wijker Toren, overtuigend de eerste prijs van € 50 met 7 overwinningen en 1 remise (7.5 punt). Bart Piet Mulder van de Wijker Toren (6.5 punt) en Jos Vlaming van de Waagtoren (6 punten) waren 2e en 3e.

Merijn Hooijmans, speler bij de Waagtoren, was met 5 punten de winnaar van spelers met een rating onder 1500 en kreeg de dinerbon ter waarde van € 50 van Hof van Schoorl.
Erik Bakker en Kai Stoop, beiden lid van Warmenhuizen ’76 en nog zonder rating, wonnen de 2e en 3e prijs met resp. 5 en 4 punten. Knap gedaan!
Het was een leuke ontspannen schaakavond met spannende momenten. Dank aan de organisatie, het Dorpshuis, de Base voor de hapjes, en aan Paul Zoon als kundige en prettige spelleider. En natuurlijk dank aan de deelnemers: tot een volgende keer!

Flyer snelschaaktoernooi 2023

Blader hieronder door de foto’s van het toernooi

Verslag snelschaaktoernooi 2022

Uitslagen snelschaaktoernooi 2022