Dorpenstrijd

Dorpenstrijd, 13 januari 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eindstand van het toernooi

 

 

 

 

 

 

Verslag van de Dorpenstrijd '23

Met 11 heel gevarieerde teams was het een supergezellige avond! Buren, vrienden, familie, club- en thuisschakers speelden 6 rondes van 4 tegen 4 in de grote zaal van het Dorpshuis.
De gemiddelde leeftijd van de schakers was opvallend jong.
Warmenhuizen’76 was goed vertegenwoordigd met een of meerdere spelers in 7 teams. De andere teams kwamen uit de wijde omgeving, van de voetbalvereniging Oost Knollendam tot een Russisch-Zuid Afrikaans team uit Utrecht.
Ondanks sterke tegenstand won Team Ed glansrijk, bestaande uit Ed Oostenbrug, Nico Hauwert, Gérard de Geus en Dick de Geus. Zij wonnen alle 6 partijen. Op de tweede plaats kwam het internationale team Spruyt-Rogozyanskiy en Het paard is altijd gevaarlijk van captain Jasper Horio eindigde op de 3e plaats. De Warmenhuizer mannen vielen helaas net buiten de prijzen.
Met dank aan de organisatie, het Dorpshuis, de Base voor de hapjes, en Paul en Gerard Zoon voor de wedstrijdleiding.

Foto's van de Dorpenstrijd '23

 

 

 

 

 

 

 

 

Wedstrijdleiders Paul en Gerard Zoon                                  Team Ed

 

 

 

 

 

 

 

 

Spruyt-Rogozyanskiy                                                                      Het paard is altijd gevaarlijk

 

 

 

 

 

 

 

 

Oost-Knollendam                                                                           Badjassen

 

 

 

 

 

 

 

 

Escape the matrix                                                                          Team Arco

 

 

 

 

 

 

 

 

Warmenhuizen Dames / Siem                                                        Team Oostwal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder de flyer voor aankomende Dorpenstrijd met alle informatie voor het toernooi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En de pdf van de flyer: Flyer Dorpenstijd schaaktoernooi 13 januari 2023, versie 7 december 2022 3

 

 

 

Dorpenstrijd, 14 januari 2021

Hieronder de flyer voor aankomende Dorpenstrijd met alle informatie voor het toernooi.

Dorpenstijd schaaktoernooi flyer 1 december 2021

 

Dorpenstrijd,  11 januari 2019

8 teams maakten er weer een heel gezellige avond van. Team Carpe Diem won alle 6 partijen van 4 tegen 4 en 10 minuten per persoon per partij. Het team bestaat uit kapitein Ron Janssen, David de Visser, Niels Zonneveld en Friso van der Meij.

Het toernooi is opgezet om huisschakers eens kennis te laten maken met een clubavond. hoewel een ieder altijd heel enthousiast de avond beleefd, blijft het helaas voor het grootste gedeelte bij deze ene avond. voorbeeld van deze avond was de deelname op het laatste moment van Kim Wardenaar, dochter van schaakmotivator Peter Wardenaar. Kim maakte het team Kroket compleet en scoorde aan bord 4 maar liefst 5 uit 6.

 

 

 

 

 

Vrijdag 12 januari 2018

Ons oergezellige intiem 4-tallen toernooi is gespeeld. Doel is de huisschakers uit de dorpen eens kennis te laten maken met het clubgebeuren. Ieder vast schaaklid probeert met huisschakers een 4-tal te vormen en gaan de strijd met elkaar aan in partijen van 10 minuten p.p.

12 januari: Dorpenstrijd geeft weer een gezellige schaakavond.

Er waren deze avond 10 team van 4 personen die elkaar vol passie bestreden. In potjes waarin de spelers elk 10 minuten kregen om de partij te beslissen ging er door tijdsdruk natuurlijk nogal eens iets mis. Maar de sterkste team kwamen vanzelf boven drijven. Zo had team Stroet van teamleider Ed Oostenbrug de gehele avond de touwtjes strak in handen. Zij moesten slecht eenmaal een gelijkspel toestaan en werden dan ook de terechte kampioen. Ook een sterk team was team De Geus – Rentenaar. Dit team werd dan ook onbedreigd 2e. Spannender was het in de grote middengroep. De gelukkigste werd team Kroket van wedstrijdleider Willem Tesselaar. Zij wonnen de laatste ronde van team Kuileweid van wedstrijdleider Frits Bakker. Daardoor raakten team Kroket net een half punt op voor op de resterende groep middenmoters en gingen me de 3e plaats naar huis. De gelieve poedelprijs was weer een kroket voor alle teamleden van ditmaal team Oostwal van teamleider Dave Groot. Zij werden laatsten met 5 nederlagen en een gelijkspel.