Dorpenstrijd

Dorpenstrijd,  11 januari 2019

8 teams maakten er weer een heel gezellige avond van. Team Carpe Diem won alle 6 partijen van 4 tegen 4 en 10 minuten per persoon per partij. Het team bestaat uit kapitein Ron Janssen, David de Visser, Niels Zonneveld en Friso van der Meij.

Het toernooi is opgezet om huisschakers eens kennis te laten maken met een clubavond. hoewel een ieder altijd heel enthousiast de avond beleefd, blijft het helaas voor het grootste gedeelte bij deze ene avond. voorbeeld van deze avond was de deelname op het laatste moment van Kim Wardenaar, dochter van schaakmotivator Peter Wardenaar. Kim maakte het team Kroket compleet en scoorde aan bord 4 maar liefst 5 uit 6.

 

 

 

 

 

Vrijdag 12 januari 2018

Ons oergezellige intiem 4-tallen toernooi is gespeeld. Doel is de huisschakers uit de dorpen eens kennis te laten maken met het clubgebeuren. Ieder vast schaaklid probeert met huisschakers een 4-tal te vormen en gaan de strijd met elkaar aan in partijen van 10 minuten p.p.

12 januari: Dorpenstrijd geeft weer een gezellige schaakavond.

Er waren deze avond 10 team van 4 personen die elkaar vol passie bestreden. In potjes waarin de spelers elk 10 minuten kregen om de partij te beslissen ging er door tijdsdruk natuurlijk nogal eens iets mis. Maar de sterkste team kwamen vanzelf boven drijven. Zo had team Stroet van teamleider Ed Oostenbrug de gehele avond de touwtjes strak in handen. Zij moesten slecht eenmaal een gelijkspel toestaan en werden dan ook de terechte kampioen. Ook een sterk team was team De Geus – Rentenaar. Dit team werd dan ook onbedreigd 2e. Spannender was het in de grote middengroep. De gelukkigste werd team Kroket van wedstrijdleider Willem Tesselaar. Zij wonnen de laatste ronde van team Kuileweid van wedstrijdleider Frits Bakker. Daardoor raakten team Kroket net een half punt op voor op de resterende groep middenmoters en gingen me de 3e plaats naar huis. De gelieve poedelprijs was weer een kroket voor alle teamleden van ditmaal team Oostwal van teamleider Dave Groot. Zij werden laatsten met 5 nederlagen en een gelijkspel.